Even voorstellen

In 1996 ben ik uit mijn geboorteland Oost-Duitsland naar Nederland gekomen voor de liefde en voor mijn studie psychologie. Mijn huidige liefde is dezelfde als toen met een intermezzo van 17 jaar. Uit ervaring weet ik dat het hebben van een stabiele en gelukkige relatie hard werken kan zijn. Diepgaand kunnen verbinden met een ander heeft een goede relatie met jezelf als voorwaarde. Daar komt ook mijn liefde voor het vak psychologie en mijn interesse in menselijke relaties vandaan. Persoonlijke ontwikkeling en therapie kan ontzettend helpen om de relatie met jezelf positief te veranderen. Dat gaat echter niet vanzelf en vraagt durf. ‘Houden van’ is immers een werkwoord. Het mooiste van mijn werk vind ik dat mensen, ongeacht leeftijd en achtergrond altijd in staat zijn om te ontwikkelen en te groeien. En dat dat vaak zulke wezenlijke, positieve veranderingen teweeg brengt, niet alleen voor henzelf maar ook voor hun relaties, families, vriendschappen en werk.

Vandaag de dag woon ik samen met mijn man en twee zoons op een van de mooiste plekken van Nederland, de kop van Schouwen Duiveland/ Zeeland.

Zelf blijven groeien en ontwikkelen is een van mijn grootste passies, er gaat geen jaar voorbij waarin ik niet super- en intervisie, opleidingen en/ of cursussen volg. Zo heb ik recent de post master opleiding tot systeemtherapeut/ gezinstherapeut afgerond.

“In mijn vrije tijd ben ik veel te vinden in de natuur,
waar ik kan nadenken, ontspannen en geïnspireerd raak.”

Ich arbeite auch auf Deutsch.
I also work in English.