Even voorstellen

In 1996 ben ik uit mijn geboorteland Oost-Duitsland naar Nederland gekomen voor de liefde en voor mijn studie psychologie. Mijn huidige liefde is dezelfde als toen met een intermezzo van 17 jaar. Uit ervaring weet ik dat het hebben van een stabiele, gelukkige en vervullende relatie hard werken kan zijn. Diepgaand kunnen verbinden met een ander heeft een goede relatie met jezelf als voorwaarde. Daar komt ook mijn liefde voor het vak psychologie vandaan. Persoonlijke ontwikkeling en therapie kan ontzettend helpen om de relatie met jezelf positief te veranderen. Dat gaat echter niet vanzelf en vraagt durf. ‘Houden van’ is immers een werkwoord. Het mooiste van mijn werk als psycholoog vind ik dat mensen, ongeacht leeftijd en achtergrond, indien gemotiveerd, altijd in staat zijn om te leren en te ontwikkelen. En dat dat vaak zulke wezenlijke, positieve veranderingen teweeg brengt, niet alleen voor henzelf maar ook voor hun relaties, families, vriendschappen en werk.

Vandaag de dag woon ik samen met mijn man en twee zoontjes op een van de mooiste plekken van Nederland, de kop van Schouwen Duiveland/ Zeeland.

Na mijn studie Psychologie heb ik 13 jaar als zelfstandige coach, trainer en psycholoog gewerkt in zeer verschillende organisaties op het gebied van persoonlijk leiderschap, zelfmanagement, stresspreventie en communicatie. Ondertussen deed ik een veeltal opleidingen die mij hebben verrijkt als mens en professional. Nu ben ik bijvoorbeeld de post master opleiding tot systeemtherapeut/ gezinstherapie aan het volgen, om naast individuele volwassenen en stellen ook gezinnen te kunnen helpen.

“In mijn vrije tijd ben ik veel te vinden in de natuur,
waar ik kan nadenken, ontspannen en geïnspireerd raak.”

Ich arbeite auch auf Deutsch.
I also work in English.